Ezt most nem én mondom, hanem Őszinte János

Honest John: a Toyota Prius a legjobb és legmegbízhatóbb autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A brit Honest John éves vevőelégedettségi felmérésén kettős Prius-győzelem született: a Toyota hibridjével voltak a leginkább elégedettek a vásárlók, a Prius megbízhatósága is hibátlannak bizonyult.


Az Honest John ügyfélelégedettségi felmérés történetében most először fordult elő, hogy egy autó száz százalékot érjen el a megbízhatóság terén: a történelmi eredményt a Toyota Prius vívta ki, amely az elérhető tízből tíz pontot kapott a több mint tízezer autótulajdonost mozgósító szavazáson. Második helyen a piac egyik legolcsóbbjának számító Dacia Sandero, míg a harmadikon a Lexus IS végzett, utóbbi egyben a legmegbízhatóbb prémiumautó. A Toyota további győzelmet is magáénak tudhat: a szabadidőjárművek kategóriáján belül a RAV4 érdemelt aranyérmet, 97,6 százalékos eredménnyel zárta a SUV-ok megbízhatósági versenyét.
Az autóhasználók véleménye szerint a Prius kiválóan összeszerelt, olcsón üzemeltethető, praktikus autó, ráadásul nem terheli gazdáját gondokkal a mindennapos használatban. Utóbbit magam is meg tudom erősíteni, az összeszerelés kapcsán viszont nem vagyok mérvadó 14 éves autómmal és annak zörejeivel. Egy viszont biztos: a Priusszal valóban maradéktalanul elégedett a legtöbb tulaj. Nem csoda, hogy a modell a felmérés elsődleges rangsorában, az ügyfélelégedettség kérdésében is a legjobbnak bizonyult. A tulajdonosok egybehangzóan „életük legjobb autójának” kiáltották ki a Priust, amely 94,8 százalékos eredménnyel végzett az elégedettségi lista élén.
A Prius kettős győzelméhez egyébként egy harmadik siker is társul: a kényelem terén a Skoda Superb és Kodiaq, valamint a Citroën Grand C4 Picasso (mai nevén C4 SpaceTourer) után az abszolút negyedik helyen végzett.
Hirdetés

A legmegbízhatóbb használt autó címet a Toyota Avensis nyerte el (98,5 százalék, összesített negyedik hely), míg remek gyártási minőségének és takarékos hajtásláncának köszönhetően a Lexus CT200h az összesített hatodik helyen végzett (98,2 százalék). A tíz legmegbízhatóbb autó közé öt Toyota, illetve Lexus fért be: köztük a Yaris (98 százalék) a legjobb választás, ha gondtalan városi közlekedésre vágyunk – de persze könnyű vezethetősége és hibátlan összeszerelési minősége is mellette szól. A top 10 lista alább.
Honest John - a 10 legmegbízhatóbb autó:
 1. Toyota Prius
 2. Dacia Sandero
 3. Lexus IS
 4. Toyota Avensis
 5. Hyundai Ioniq
 6. Lexus CT
 7. Nissan Leaf
 8. Toytoa Yaris
 9. Skoda Superb
 10. Skoda Octavia

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.10.26. at 13:36
  Permalink

  Azért érdekelne, hány évig tartották meg az autót a felmérésben részt vevők. 4? talán akár 5 évig is?
  A VW konszernes autóknál sok a motor és váltó probléma, az első években a szerencsések nem tapasztalják. Én nem vagyok ilyen szerencsés. Persze nem is 4 évente veszek új (szalon) autót, de hogy a VW konszern tőlem új autóra többet az életben nem kap pénzt, az biztos.

Vélemény, hozzászólás?