Ezt nem kellett volna! Négyüléses, nyújtott Mazda MX-5, és eladó

Két törött Miatából született meg a négyüléses, egyedi példány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Állítólag mindenki megnézi, különösképp a modell rajongói, pedig a nyújtott, négyüléses MX-5 bűncselekményként is felfogható.

Amerikában került fel egy árverési oldalra a nyújtott, négyüléses Mazda MX-5, azaz helyi nevén Miata. Tulajdonosa őszinte, nem tagadja, hogy az egyedi példány két darab elsőszériás, NA MX-5-ből készült. Az egyiknek az orra, a másiknak a fara volt törött. S annak érdekében, hogy az új autó ne csak egy barbár módon összeépített, hanem egy egyedi, az egykori építő igényeit teljesen kiszolgáló modell legyen, a két kocsifél közé egy toldás is került. Így lett az MX-5 négyüléses. Ahogyan az ma az orrmotoros, hátul hajtó sportkocsiknál divat, meg ahogyan az a mélyre szerelt ülésekből és a teljes magassághoz mérten magas kardánalagútból adódik, szeparált négyüléses. A hátsó utasok pontosan olyan székekben utazhatnak, mint az elsők.
Mivel a nyújtott MX-5 megálmodója rákban még műve befejezése előtt elhunyt, a projekt befejezetlenül eladó. Célára nincsen, az építő unokaöccse, akire az autó maradt, csak annyit kér, hogy nevetséges összeggel ne szúrják ki a szemét, de miként azt írja, tisztában van azzal, hogy az általa elképzelt eszmei értéket aligha kaphatja meg. Ahogyan a fotókon látható, az autó rendszámot visel, és mozgásképes, meg még fickós, koppánydobos kipufogóhangja is van. Tulajdonosa 80 mérföld/órás, azaz 128 km/órás tempóig próbálta, állítólag ott még jó az autó, amit mindenki megnéz, különösképp a miatások rajonganak érte. Szerintünk, a modell rajongói és tisztelői szerint ugyanakkor ez a példány bűncselekmény, be kellene tiltani!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?