Ezúttal Egyenlítői-Guinea alelnökének autóit árverezik el

Korrupciós botrány miatt árvereznek el néhány hiperautót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több mint 25 autóritkaság kerül kalapács alá Svájcban, mert egy magas beosztású politikus némileg korrumpálódott.

Teodoro Nguema Obiang Mangue, Egyenlítői-Guinea alelnöke volt néhány évvel ezelőttig, azonban a rábízott állami forrásokat inkább a saját maga javára fordította ahelyett, hogy a közjó érdekében tevékenykedett volna. Ennek eredményeként, fénykorában több mint 25 db szuperautó és egy kb. 100 millió eurót érő franciaországi kastély is a tulajdonában volt – többek között.
Mindazonáltal a francia hatóságok 2012-ben akcióba léptek, és a korrupciós ügyletek miatt lefoglalták a járműveket, amiket nemsokára értékesíteni is fognak egy svájci aukción, amit a Bonhams rendez majd a Bonmont Golf és Country Klubban.
Igaz amellett, hogy 2012-ben már kalapács alá került egy Bugatti Veyron Grand Sport, egy Maserati MC 12, egy Ferrari 599 GTO, egy Bugatti Veyron, és egy Porsche Carrera GT is, még mindig maradt néhány ínycsiklandó tétel a felhozatalban.
Hirdetés

Ilyen például az a Lamborghini Veneno Roadster is, amiből csak 9 db készült a világon, és aminek 4,5 millió dollár a kikiáltási ára – de vélhetően ennél jóval magasabb összegért fog elkelni. De említhetnénk még a Koenigsegg One:1-et is, amiből a Veneno Roadsternél is kevesebb, mindössze 7 példány készült.
A licitálók körében tovább borzolhatja a kedélyeket egy fényes kék Bugatti Veyron, illetve egy Ferrari Enzo, egy LaFerrari, egy Aston Martin One-77 és egy Ferrari F12 tdf is. A szeptember 29-én tartandó aukció szervezői minimum 13 millió dolláros bevételre számítanak, amit teljes egészében az egyenlítői-guineai szociális programokra fognak fordítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?