Ezúttal Győrben foglalt le lopott autókat a rendőrség

Szokott recept: külföldi papírokkal próbálták meg legalizálni a lopott autókat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyanúsítottak lopott gépjárműveket szereztek meg, majd hamisított külföldi forgalmi engedélyekkel helyezték ismételten forgalomba.

Nem annyira nagy fogás a mostani, mint a másfél héttel ezelőtti, de a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya ezúttal (igaz, még karácsony előtt) is lefoglalt néhány lopott autót és büntetőeljárást kezdeményezett 5 győri lakos ellen. Ezúttal legnagyobb számban nem külföldön, hanem itthon lopott autókat próbáltak meg legalizálni, de szintén külföldi - hamisított forgalmi engedélyekkel. Legalábbis a nyomozás adatai erre utalnak. Míg december elején egy félmilliárdos "zsákmányt" fogott el a rendőrség, ezúttal "csupán" 20 millió forintnyi autót foglaltak le.
A banda tagjai azt a látszatot keltették, mintha külföldről hozták volna be a kocsikat, ugyanis így az eredetiségvizsgálatot kikerülték, mivel a külföldről importált autók esetén az nem kötelező. A police.hu közleménye szerint az első magyarországi forgalomba helyezést megelőzően a személygépkocsik alvázszámát egy ugyanolyan típusú, de már más országban forgalomba helyezett jármű egyedi azonosítójára változtatták meg.
Hirdetés
A gyanúsítottak továbbá európai országbeli ismeretségüket felhasználva (pont a korábbi esetek analógiájára) kölcsönszerződéssel megszerzett járműveket hoztak be Magyarországra, és helyeztek forgalomba eredeti alvázszámmal. A tettesek ezzel kihasználták, hogy a pénzintézetek csak huzamosabb ideig történő nem fizetés esetén tettek feljelentést, majd kezdeményezték a járművek körözését.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai négy autót foglaltak le és további, az elkövetői körhöz köthető lopott vagy lízingszerződésből származó gépjárművek vizsgálatát folytatja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?