Ezzé válhat a Passat? Kombi villanyautót mutatott a VW

Klasszikus kombit is készít a VW új villanyautó platformjára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

ID. Space Vizzion névre hallgat a Volkswagen hetedik villanyautó tanulmánya, azt mondják, ez is elkészül hamarosan.

Valódi villanyautó offenzívát tervez a Volkswagen, az elkövetkezendő években szinte teljesen le fogják cserélni a modellpalettát, és már nagyjából azt is tudjuk, mire számíthatunk. A mindenféle crossover és SUV modellek mellett a hagyományos modelleket kedvelőknek is készülnek, hetedik ID. tanulmányautójuk épp egy családi kombit vetít előre. A Volkswagen azt mondja, az ID. Space Vizzion 2/3 részt kombi és 1/3 részt crossover, mivel egy hangyányit emeltebb, mint egy mezei Passat. A tanulmányautó 4958 mm hosszú, 1529 milliméter magas és 1897 milliméter széles, tengelytávolsága pedig 2964 milliméter, vagyis szinte minden dimenziójában túllépi a VW nagy kombijának méreteit. Ezek mellett légellenállási együtthatója a legjobbak közé sorolja a tanulmányautót, 0,24-es értéke igazán jónak mondható mindezt úgy, hogy felnijei 22 colosak.
Hirdetés
A tanulmányautó ugyan csak négyüléses, a Volkswagennél azt mondják, a kész autó majd ötüléses, hagyományos kombiként fog megjelenni. A moduláris padlólemezre épített kombi hajtáslánca kétféle verzióban készülhet el. A tervek szerint az alapverzió egymotoros 275 lóerős lesz, a kétmotoros pedig 335 lóerős. Padlólemezébe épített 82 kWh-s akkumulátorában 590 kilométerre elég hatótávot lesz képes tárolni, mellyel alaposan túlszárnyalná a hagyományos benzines modellek értékét, töltésére pedig 30 percre lenne szükség a 80% eléréshez, természetesen gyorstöltőn keresztül. A dizájn letisztult, egyszerű részleteket mutat, nincsenek kilincsei sem, csupán világító érintőpaneljei, melyek akkor aktiválódnak, ha a kulccsal, vagy egy kulcsként felprogramozott mobiltelefonnal közelítünk felé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?