Ezzel a roadsterrel térhet vissza a Wiesmann

A BMW motorokat használó Wiesmann következő autója akár elektromos is lehet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német manufaktúra már 2014 óta nem készít autókat, de idén eljöhet a feltámadás, ha ezúttal tényleg sikerül összehozni egy új modellt.

Igen keveseknek fog ismerősen csengeni a Wiesmann név, itthon gyakorlatilag nem létezik ilyen autó a piacon, hazájában is csupán 44 példány keresi új gazdáját. A jelenleg tetszhalott márkát a Wiesmann testvérek alapították 1988-ban, a jellegzetes kinézetű autókból több típust is bemutattak. A modellek közös jellemzője a BMW motor, a nyitott és zárt sportkocsikba sorhatos és V8-as erőforrások kerültek, ugyanakkor az autók tömege alig haladja meg az egy tonnát, így dinamikából nincs hiány.
Hirdetés
A fürge sportautókra nem mutatkozott elegendő kereslet, az üzem 2014-ben bezárta kapuit. A tönk szélére került céget egy angol befektető karolta fel, aki ugyan életben tartotta a márkát, de eddig új modellt nem mutattak be. A korábbi tervek szerint 2019-ben érkezett volna a Gecko, de a 4,4 literes duplaturbós BMW motorral szerelt típus azóta sem került gyártásba. Az igazi visszatérésre idén újabb esély mutatkozik, az egyelőre Project Thunderball néven futó prototípusról már álcázott fotókat is közzétettek. A Thunderball nem rugaszkodott el a korábbi modellektől, a hátsó lámpák lépcsős kialakítása, a hosszú orr és a rövid far kombinációja a klasszikus roadstereket idézi. A vászontetős modellről álcázott fotókat már közzétettek, de a műszaki részletek nem publikusak. Találgatások szerint a Geckónak szánt 4,4-es BMW motor lapul a géptető alatt, a merészebbek egyenesen elektromos hajtást emlegetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?