Ezzel elkenik a Tesla száját a horvátok

Közel 2000 lóerő és 1,85 másodperces 100-as sprint, ezt tudja az új Rimac

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szomszédaink készültek az idei Genfi Autószalonra is, méghozzá egy olyan Tesla verő sportkocsival, amire senki nem számított. A Rimac C_Two még az új Tesla Roadstert is lenyomja.


A Rimac pár éve bizonygatja már, hogy a Concept One mennyire gyors és megbízható, bár Richard Hammond balesete nem jött éppen jól a horvátoknak. Az idei Genfi Autószalonon viszont olyat mutattak, amiről kérdés nélkül elhihetjük, hogy jó lesz. Kidolgozták rendesen a terveiket és a C_Two igazán jónak tűnik. A forma hasonló, de sokat finomítottak rajta, például kapott hátsó szélvédőt, amivel már jóval autószerűbb a hatás odabent, valamint még több és nagyobb kijelzőt, de ami a lényeg, az a temérdek szénszálas elem alatt van.
Hirdetés

A Rimac C_Two elképesztően erős, 1914 lóerős, összesen négy villanymotorja van, minden kerék kapott egyet külön. Hátul kétirányú irányváltókkal szerelték fel, az elsők csak előrefelé tudnak hajtani. Az egész rendszert egy 120 kWh-ás gigaakkumulátor működteti, amivel a hatótáv 650 kilométer. Ám nem akkor, ha az 1,85 másodperces gyorsulást kihasználjuk minden induláskor, az új Rimac ugyanis képes rá. Nem hittük volna, hogy van lejjebb, ám innentől nagy százalékban a gumikon múlik a teljesítmény. A horvátok szerint nem csak ebben, hanem az önvezető rendszerekben is túl járnak a Teslán, a még idény gyártásba kerülő C_Two negyedik szintű önvezetésre képes, erre várjuk a bizonyítékot. Emellett olyan nyalánkságokat tud, mint a legújabb mobilok, méghozzá az arcfelismerős bejutás és indítást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?