Ezzel te is élveznéd a taxizást

Pont nem a legideálisabb a Focus RS taxinak, de a legszórakoztatóbb

Kétséges, hogy mennyire kifizetődő vállalkozás egy 350 lóerős autóval taxizni, de az biztos, hogy így minden reggel alig várnánk a munkába indulást.

A világ talán legmenőbb taxija, egy norvég kisvárosban hívhatod ki azt a fazont, akire még Daniel is irigy lenne

Igazán szerencsésnek mondhatják magukat azok, akiknek a hobbijuk a munkájuk. Amikor nem teher, hogy minden nap munkába indulj, hanem egész nap azt csinálhatod, amit szeretsz. Evald Jåstad élvezi az életét, a szó 100%-os értelmében, hiszen valódi északi hozzáállás szerint imádja az autókat, a gyors autókat, a ralit, és elért arra a szintre karrierjében, amikor egy Focus RS-sel járhat. Nem is csak járhat, hiszen az RS-sel taxizik, minden egyes nap.

Hirdetés

Minden reggelét azzal kezdi, hogy a kisfiát óvodába viszi, a 10 kilométeres utat pedig nem csak ő, hanem gyermeke is élvezi. Evald Jåstad a norvég Odda városában szállítja utasait, vannak visszatérő vendégei, akik "Kék villámnak" hívják az autóját, és ott vannak a turisták, akik autókra fogékonyabb része eldobja az agyát, mikor a kihívott taxit meglátják. Saját bevallása szerint nyugodt vezetési stílusa van, de imádja, ha egy autó erős és ha odalép, megindul, mint a veszedelem, és a Focus RS ilyen. Nem épp a leghatékonyabb módja a taxizásnak és meló közben nem is rúgja el a drift móddal is felszerelt Fordnak, arra valószínűleg van egy hétvégi autója, ami vélhetően az az építés alatt álló Sierra, ami a ház oldalában pihen.

Evald Jåstad, aki a Focus RS-t hajtja minden nap, és persze imádja a munkáját, az utasai pedig őt, ami nem is meglepő

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?