Fedettpályás sebességrekordban már a Porsche a király

Épületen belüli sebességrekordot állítottak fel a Porsche Taycannal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olyan rekordok léteznek, amiket autókkal állítottak fel, hogy néha csak pislogunk. A Porsche most épp az épületen belüli legnagyobb sebességet döntötte meg.

Számtalan nagyon furcsa rekordot állítottak már fel autóval, például a legmagasabb lépcső megmászását is, azt épp a Land Rovernek sikerül. Most viszont a sebességé a főszerep, amiben a Porsche több szempontból is az élen jár. Szokásosan ez versenypályás köridőket jelent, most viszont tető alá hoztak egy sebességrekordot, szó szerint. Az épületen belüli legnagyobb elért sebesség rekordját kísérelték meg megdönteni, amiben sokkal több kihívás van, mint gondolnánk. Először is a legfontosabb, hogy kellett hozzá egy megfelelő épület, amiből az Egyesült Államokban található legnagyobbat választották, ehhez New Orleansba kellett szállítaniuk a felkészített autót. Az Ernest N. Morial Convention Center több mint 92 000 négyzetméterével megfelelőnek bizonyult, valamint kellett egy autó, ami kellőképpen jól gyorsul, ehhez pedig a Taycan Turbo S-t választották. Arról nem beszélnek, hogy az autót pontosan hogyan készítették fel, annyi látszik, hogy a lámpáit kiszerelték, azt sajnos nem tudni, erre miért volt szükség. A Taycant egy profi autóversenyzőre bízták, Leh Keen szerint pedig ebben a mutatványban a kockázat is komolyabb, mint azt sejtenénk.

A csarnok padlózata fényes beton, amin a tapadás nagyjából olyan, mintha jégen autóznánk, az út végén pedig egy beton fal vár.

Ehhez tehát nem csak gyorsulásban, de lassulásban is megfelelő képességű autóra volt szükség. Rajtprogrammal indult, majd padlóig nyomta a gázt, és a kijelölt fékezési pontnál beletaposott a fékbe, rá se nézett a sebességmérőre. Az eredmény így őt is meglepte, 165,1 km/h-s sebességet mértek, ami 26,7-tel több a hét évvel ezelőtti rekordhoz képest. Ezzel tető alatt is hivatalosan a Porsche a leggyorsabb.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?