Fegyvernek látszó Audi S8: Superior Grey Edition

V10-es Audit tuningol az Anderson Germany

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A már kifutott, harmadik generációs, Lamborghini-motoros csúcslimuzinhoz kínálnak motorerőt és megjelenést fokozó csomagot.

A 2010-ig gyártott harmadik generációs Audi S8 legnagyobb különlegessége a Lamborghini által kifejlesztett ötliteres V10-es kétszáz köbcentivel feljebb fúrt, 450 lóerős motorja volt.
A jelenlegi széria már négyliteres turbós V8-assal fut, és nagyon valószínű, hogy a tízhengeres többé nem tér vissza a kínálatba, úgyhogy a szintén ezzel felszerelt előző S6-os mellett a legutóbbi S8-as idővel gyűjtői darabbá válhat.
Az Anderson Germany felfedezte, hogy ezen járművek jelenlegi, második vagy harmadik tulajdonosai fiatalabbak az eredeti vásárlóknál, és ennek meglovagolására kifejlesztett egy átfogó tuningprogramot a V10-es S8-asokhoz.
A Superior Grey Edition csomaggal átprogramozzák a motorvezérlő elektronikát, és új kipufogóval szerelik fel az autót, aminek köszönhetően teljesítménye 507 lóerőre ugrik: ez pont annyi, mint a BMW által a korábbi M5-ösben alkalmazott, szintén tízhengeres motor teljesítménye.
Hirdetés

A karosszéria matt szürke fényezést kap, a levegőztető-nyílásokat és a visszapillantó tükrök házait karbonszálas műanyag betétekkel dobják fel, a körkörös aerodinamikai csomagot pedig szépen egészítik ki a Hankook Ventus S1 evo2 gumikat viselő fényes fekete 22 colos felnik.
Az utastérben is karbonra cserélik a fabetéteket, a kárpitozott részeket pedig steppelt bőr-alcantara kombinációval húzzák át. Így lesz az eredetileg elegáns limuzinból utcai dizájnautó...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?