Feleannyit, mint a benziné, de a gázolaj ára is csökken

Még tovább apadnak az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogy az várható volt, szerdától újfent kevesebbet kell fizetnünk a benzinért és a gázolajért is.

A hétvégi hírek után egyáltalán nem meglepetés az üzemanyagárak alakulásáról érkezett legújabb információ. A nemzetközi árcsökkenések, illetve a forint erősödésének hatására a múlt hét kétszeri ármérséklése után szerdától a benzinért újabb 4, míg a gázolajért 2 forinttal kevesebbet kell majd literenként fizetni a töltőállomásokon.
Hirdetés

A 95-ös átlagára így 406, a gázolajé 411 forintra csökken. A töltőállomások között természetesen marad az akár 30-40 forintos literenkénti áreltérés, így szokás szerint nem csak az nem mindegy, hogy mikor tankolunk, hanem különösképp az üzemanyag-vásárlás helyére ajánlott figyelni.
A benzin szerdától pontosan ugyanannyiba kerül, mint egy évvel ezelőtt, a gázolaj (átlag)ára akkortól mindössze 1 forinttal lesz magasabb, mint tavaly ilyenkor. A két évvel korábbi szinthez képest pedig jelentősen olcsóbbak is az üzemanyagok, melyek eddigi (450 forint környéki) csúcsárukat 2012-ben, a benzin esetén áprilisban, a gázolajnál január közepén érték el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 09:06
    Permalink

    Nagyon jó a galéria. 3 állandó ezer éves kép, egy csomó elavult grafikon, és néhány kép, aminek semmi köze a hírhez. Esetleg egy kis újítás vagy friss grafikonok?

Vélemény, hozzászólás?