Felesége hozzájárult: Schumacher hosszabbíthat

Schumacher 2012 után is maradhat az F1-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akár 2012 után is a Forma–1-ben maradhat Michael Schumacher, amibe a hétszeres világbajnok mellett felesége is beleegyezett.

Talán már nincs is olyan szaktekintélye a Forma–1-nek, aki ne jósolta volna meg Michael Schumacher idő előtti visszavonulását.
A Mercedes GP versenyzője azonban mindig megcáfolta a pletykákat, a Kanadai Nagydíj előtt pedig elhintette, hogy akár jelenlegi szerződésének lejárta, 2012 után is szívesen maradna az F1-ben.
A Red Bullnak négy évre volt szüksége, hogy világbajnok legyen, a Ferrarival nekem ötre.” – indokolta Schumacher hosszabbítási szándékát.
A német Bild am Sonntag című lap azonnal utánajárt a dolognak és mindjárt a „főnökhöz” fordult magyarázatért. „Bármit is tesz Michael, a teljes támogatásomat élvezi.” – mondta Michael felesége, Corinna Schumacher. Vagyis egyelőre úgy néz ki, nincs akadálya a hosszabbításnak.
Schumacher szerződés-hosszabbítását Niki Lauda sem hagyta szó nélkül, véleménye szerint ez kell ahhoz, hogy Michael ismét bajnokként szállhasson ki. „Néhány csapatnak öt évre van szüksége, néhány gyorsabb, de Michaelnek előbb a saját csapattársát kellene legyőznie.” – kommentált a háromszoros világbajnok Niki Lauda. Az osztrák versenyző a mai napig az egyik legnépszerűbb és legtiszteltebb alakja a Forma–1-nek, de híres arról, hogy jóslatai következetesen nem válnak be. „Ha Niki állít valamit, nyugodtan fogadhatsz az ellenkezőjére.” – tartja az osztrák versenyző egyik közeli barátja.
Nos, Schumacher megfogadta Lauda tanácsát, és a Kanadai Nagydíjon alaposan elpáholta csapattársát, a nem túl jó hétvégét kifogó Nico Rosberget. Sőt, nyugodtan állíthatjuk, hogy visszatérése óta először villantotta meg azt a tudását, amivel korábban hét világbajnoki címet nyert.

A vizes pályán mesteri előzésekkel egészen a második helyig tört előre, és csak a felszáradt aszfalton esett vissza a negyedik helyre. Egyes vélemények szerint, ha a Mercedes GP csapata csak egy kicsit is jobb autót épít, Schumacher akár nyerhetett is volna.
Schumacher, ha hosszabbítani akar, akkor a 2014-as szezont 45 évesen fogja kezdeni. Sokan bíznak benne, sokan nem, de a legnagyobb kérdés, hogy a Mercedesnek lesz-e akkorra világverő autója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?