Félezer lóerős taxi a Jaguartól

Jaguar XJ Supersport V8 Nürburgring Taxi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bajor mintára a Nürburgringen demonstrálja luxusautójának sportosságát a Jaguar.

Néhány évtizeddel ezelőtt aligha gondolhattuk volna, hogy a még 5 évvel ezelőtt is a higgadt angolságot sugárzó Jaguar a BMW mintájára a Nürburgringen fogja demonstrálni autóinak erejét. Pedig így teszi, a BMW híres Ring Taxi szolgáltatását az angolindiai gyártó is bevezette.
A személyszállítás helyett ez esetben inkább élményszállításnak felfogható szolgáltatást egyelőre a csúcslimuzin XJ Sport és Speed (sebesség) csomagokkal felszerelt, egyedi, szürke fényezésű, 503 lóerős, kompresszorral töltött, 5,0 literes V8-as verziójával végzik.
Hirdetés

Az új szolgáltatás bevezetésének hátteréről mesélve Frank Klaas, a Jaguar Land Rover csoport kommunikáció igazgatója büszkén nyilatkozta, hogy az újságírók nem ritkán döbbentek meg az XJ által elérhető 280 km/órás tempón, amikor számukra rendeztek menetpróbákat a Nürburgringen, s így kézenfekvő volt, hogy a vevőknek is megmutassák, mit is tud a luxuslimó.
Ehhez persze némileg átalakították őket - mármint az XJ-ket, a hűthető, fűthető bőrülések például ki-, az elöl-hátul különálló, négypontos biztonsági övvel szerelt versenyülések pedig bekerültek, s az utasokat a versenypályás változatokban bukókeret is óvja, hogy az élmény után biztosan eljuthassanak a megrendelőpapír aláírásáig.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?