Felgyorsult a közlekedés a Megyeri hídon

Szerdától gyorsabban juthatunk át a Megyeri hídon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A megnyitása óta eltelt 4 évben egyértelművé vált, hogy a Megyeri hídon biztonságosan lehet közlekedni, ezért 100 km/h-ra emelték a megengedett legnagyobb sebességet.


Szerdától gyorsabban haladhatunk át a Megyeri hídon, mivel az Állami Autópálya Kezelő Zrt. munkatársai napközben lecserélték az eddig 80 km/h-s sebességkorlátozást előíró táblákat 100 km/h maximális sebességet engedélyezőkre. A módosítást biztonságtechnikai felmérések előzték meg, közlekedési szakemberek egy csoportja részletesen elemezte a híd megnyitása óta eltelt 4 év baleseti statisztikáit és a fennálló útviszonyokat, és úgy állapították meg, hogy a hídpályán nem alakultak ki baleseti gócpontok, s nem voltak jellemzőek a rendkívüli események, súlyos balesetek. E megállapítások tükrében úgy találták, hogy a továbbiakban nem indokolt a korábban meghatározott 80 km/h-s korlátozás fenntartása, amit annak idején egyébként éppen az új forgalmi viszonyok felmérése érdekében vezettek be. A Megyeri híd 1865,35 méteres hosszát figyelembe véve, s a változásokat számokra fordítva mindez azt jelenti, hogy az itt áthaladó autós - megengedett legnagyobb sebességű áthaladást és akadályoktól mentes útpályát feltételezve - a korábbi 84 másodperc helyett immár 68 másodperc alatt juthat Pestről Budára vagy visszafele. Az erre ingázók így naponta 32 másodperccel több időt fordíthatnak az átkelésnél hasznosabb tevékenységekre.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 11:27
  Permalink

  De utáltam is arra menni. 2*2+1 széles sáv elválasztva, jó magas korláttal, és végig 80. A 10 főút meg Pilisvörösvár és Piliscsaba között 2*1 szűk sáv, hegyre fel, kanyargósan, ott meg a lakott területen kívüli általános 90 Km/h. Ezt már eleve 110-re kellett volna csinálni, hisz autóút vagy mi a fene.

 • 2017.10.30. at 11:27
  Permalink

  Furcsa ez a zország, 4 év tapasztalatot kellett gyűjteni ehhez a lépéshez!
  Míg 25km-en belül 9 Duna híd, 7 M betűs autópálya van…, szerintem ennek elegendőnek kellett volna lennie egy jóval korábbi döntéshez!

  Itt valami nem stimmelhet a fejekben! Az autópálya/autóút lényege éppen a sebesség, így eddig csak a lényeg veszett!!

Vélemény, hozzászólás?