Felhőalapon kommunikálnak egymással a Volvók

Valóra válhat a felhőalapú kommunikáció a Volvónál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Svéd és norvég hatóságok közreműködésével ezer autón tesztelik a számítógépeken már jól megszokott felhő alapú szolgáltatást.


A Volvo hallatán bizonyára sokaknak elsőként ugrik be a biztonság fogalma. A most futó, az autók közötti kommunikációt megvalósítani kívánó projekteknek is ez az elsődleges célja. Erik Israelsson, a Volvo Cars intelligens közlekedési rendszer projektjének vezetője elmondta: "Minél több információt osztunk meg egymással az utakon, annál kevésbé fog meglepetés érni. A meglepetéseket pedig a legkevésbé szeretjük vezetés közben." A rendszer működésének alapja, hogy az autók maguktól észlelik a veszélyes helyzeteket, pl. egy csúszós útszakaszt, melyről információt küldenek egy felhő alapú adatbázisba. Innen pedig továbbításra kerülnek a szükséges információk a veszélyes hely közelében tartózkodó járműveknek.
Hirdetés
A szolgáltatás természetesen bármilyen információ megosztására alkalmas. Az egyik fejlesztési irány, hogy arról is értesüljenek az úton közlekedők, ha egy közelben lévő autónak működik az vészvillogója. A rendszert eddig 50 autóval tesztelte a Volvo, mostantól viszont jócskán kibővített, ezer darabos flottával folytatják a munkát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?