Félig-meddig bemutatkozott a 2016-os Chevrolet Volt

Chevrolet Volt: még pár nap az igazi bemutatóig

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Las Vegas-i CES kiállítás egyre fontosabb az autóipar szempontjából. Itt mutatták meg először a legújabb Chevy Voltot is.


Las Vegasban, a Consumer Electronics Show nevű, elsősorban elektrotechnikai témájú kiállításon lehetett először látni a Chevrolet Volt legújabb változatát. A hagyományos, hivatalos bemutatója csak a jövő héten lesz a Detroit Motor Show-n, így csak pár rossz minőségű kép készült róla. Amit már tudni, hogy az új generáción a hűtőmaszk alatt lesz még egy díszrács. Az új orrot új vonalú lámpák és ledes menetfény dobják fel. A fejtérre nézve nem a legjobb, hogy az eddiginél lejtősebb lesz a tető. Corvette-esnek ígérték, de összességben inkább emlékeztet a Honda Civicre.
Hirdetés


A Chevrolet szerint jobb kormányzás, javított zajkomfort és fickósabb gyorsulás lesz az idén bemutatkozó, amerikai szokás szerint 2016-os modellévűnek nevezett Volt ismérve. A második szériához képest 20 százalékkal nagyobb kapacitású lesz az akkupakk, mindezt úgy, hogy közben 13 kilót faragtak az alkatrész tömegéből. A fejlesztés közös az LG-vel és tisztán elektromos módban állítólag több a hatótáv, bár adatokat eddig nem közöltek. Az új kétmotoros hajtással elvileg további 45 kilót faragtak a súlyból.

Ezekkel együtt akár 5-12 százalékkal takarékosabb lehet az elődjénél. A második Volt motorja 1,5 literes lesz és közvetlen benzinbefecskendezéses. Olyan trükkökkel operálnak, mint a kipufogógáz-visszavezetés, a változó kapacitású olajpumpa és a 12,5:1 arányú, azaz benzineshez képest relatíve nagy kompresszió. A többi részlettel pár nap múlva, a hivatalos bemutató után jelentkezünk. Még kérdéses, hogy európai testvére, az Opel Ampera mennyit vesz át a Volt alapjaiból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?