Félmilliárd forintnyi autót ellopó bandát csíptek nyakon

Külföldön béreltek, lopást jelentettek, itthon értékesítettek, most lebuktak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bérautókra szakosodott nemzetközi autótolvaj hálózatot derítettek fel a rendőrök itthon. Rajtaütésük videón látható.

Népes bűnözői csoportot leplezett le a rendőrség. A gyanúsítottak külföldön nagy értékű, prémiumkategóriás autókat béreltek, amelyeket Magyarországon eladtak, és ezzel csaknem félmilliárd forintos kárt okoztak - adta hírül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A szervezők strómanok bevonásával vették bérbe a prémiumautókat. Számos esetben hajléktalanoknak fizettek azért, hogy eljátsszák az ügyfél, a jól szituált turista szerepét. Pénz mellett mosdási lehetőséget és ruhát is kaptak, ellenszolgáltatásként bankkártyát kellett készíttetniük, amelyen aztán a szervezők az autóbérlés költségeire elegendő pénzt helyeztek el. A gyanúsítottak az autókat Magyarországra hozták, azonosítójeleik meghamisítása után forgalomba helyezték és értékesítették őket, majd bejelentették, hogy ellopták tőlük a járműveket. Jogi kiskapu, ami a csalásra lehetőséget adott, hogy az EU-ból származó használt autókra forgalomba helyezésük előtt még az itthoni tulajdonosváltás esetén kötelező eredetiségellenőrzést sem szükséges elvégeztetni.
Hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint a csalással okozott kár mintegy félmilliárd forint. Eddig ötvenöt gyanúsítottat hallgattak ki a csaknem hatvan luxusautóval kapcsolatos csalássorozat ügyében, közülük öt előzetes letartóztatásban, egy házi őrizetben van, kettő pedig lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. A nyomozóhatóság az eset teljes körű felderítése érdekében szorosan együttműködik a külföldi társhatóságokkal, az Ország Rendőr-főkapitánysággal és területi rendőri szerveivel, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével. A gyanúsítottak elfogása az alábbi videón látható, nyárias öltözetükből kivehető, hogy a decemberi bejelentés ellenére a rajtaütés jóval korábban történhetett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 23:27
  Permalink

  Magyar rendorsegen probaltal lopast bejelenteni ugy hogy az utcarol bemesz?
  Es mondjuk aki ellopta az autodat az benne van a rendorsegi rendszerben?
  Akkor ne tudd meg milyen aktatologatas kezdodik heteken honapokon eveken at…

 • 2017.10.28. at 23:27
  Permalink

  [i]Egy par honap mulva valoszinuleg Magyar allampolgaroknak nem fognak berautot adni a nyugateuropai kolcsonzok.[/i]

  Oszt ugyan miért nem? Gondolod, hogy csak magyar állampolgárok lopnak hasonló technikával nyugat-európai bérautókat? Csak itt nálunk vannak bűnözők? Csak szólok, hogy szerb, ukrán és török autótolvaj maffia uralja Európát. És azt hol olvastad, hogy kizárólag magyar állampolgárokból álló banda csinálta ezt? Ezt, hogy egy adott nemzet állampolgárainak nem adnak ki bérautót, amúgy sem tehetnék meg jogilag, mellesleg óriási, világraszóló botrány lenne belőle.
  Ezek az autók egyébként mind biztosítva vannak ilyen esetekre is, tehát a kölcsönzők relatíve könnyen leírják a kárt.

 • 2017.10.28. at 23:27
  Permalink

  Nem nagyon ertem, hogy csinaltak ilyen siman hosszu ideig, mert amig a magyar rendszam rakerul a csorelt autora addig sok embernek benne kell, hogy legyen a kis kacsoja.
  Eloszor is ugye kellenek a megfelelo kulfoldi papirok utanna a vizsgaztato helyen valakik, a vamosokat nem erdekli ha a vizsgaztato kiadta a papirokat ok csak leszivjak a reszuket (forintban) na de megint az “ocsmanyirodaban” ahol le kell adni a kulfoldi papirokat megint valakinek sz@ros a keze szoval jo tarsasagnak kell osszealni ehez a dologhoz. Egy par honap mulva valoszinuleg Magyar allampolgaroknak nem fognak berautot adni a nyugateuropai kolcsonzok.

 • 2017.10.28. at 23:27
  Permalink

  Félmilliárd forintnyi felsőkategóriás autót “begyűjteni” ilyen fifikás kigondolt módon aligha lehet lúzerségnek tekinteni. Én is inkább amondó vagyok, hogy valaki vagy valakik feldobhatták őket.

Vélemény, hozzászólás?