Félmilliónál tart a Porsche Cayenne

Egy osztrák vevő vitte el az ötszázezredik Porsche Cayenne-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Porsche a németországi Lipcsében ünnepelte az ötszázezredik Porsche Cayenne összeszerelését. A jubileumi példányt egy osztrák vásárló vette át a gyár ügyfélvárójában. A Cayenne S Diesel modellt V8-as, 382 lóerős motor hajtja.


Az egykori kelet-német város melletti üzemben 2002 óta gyártanak Cayenne-t, a kezdetekkor átlagban naponta 70 sportos szabadidő-autó hagyta el a gyártósort. Ma a nagy piaci érdeklődés révén ezt a számot megötszörözte az üzem. Csak az elmúlt évben 83 ezer harmadik generációs Cayenne készült előzetes vásárlói igényekre szabva. Ezeket a kocsikat a világ 125 országából rendelték meg az ügyfelek.
Hirdetés

A vásárlók közül évente 2500-an használják ki a Porsche által felkínált lehetőséget, hogy járművüket személyesen a gyárban vegyék át. Kérésre a gyár melletti versenypályán kipróbálhatják, milyen határon autózni egy Porschéval, de a Cayenne tereptudását is tesztelhetik - természetesen egy másik pályán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?