Feltámad a Renault 5?

Prémiumautóként térhet vissza a Renault 5?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A MINI és a Fiat 500 után a Citroën DS3 is beállt a retró-prémium kisautók sorába, és úgy látszik, a Renault is kedvet kapott egy nosztalgikus jármű piacra dobásához. A formai alapot a néhai R5-ös adhatja.


Gyerekcipőben jár a projekt, de bennfentes források szerint a Renault is szeretne prémium kisautóval megjelenni, mint a MINI és a Citroën (DS3). A műszaki alapokat a Twingo és az új Clio adhatná, ezzel csökkenne az önköltség, míg a formavilág, a stílus a hajdani 5-ösre emlékeztetne - még az sem kizárt, hogy önálló márkanév alatt vezetnék be. Ha a vezetőségen átmegy a kezdeményezés, akkor az újdonság valószínűleg 2014 körül kerülhet megvásárolható állapotba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 18:28
    Permalink

    Véleményem szerint sikeres lenne,de csak ha nem a prémium kategóriába akarnák erőltetni.Annak az lenne a vége,mint a Vel Satisnak vagy az Avantime-nak.Normális árban,nagy szériában szerintem fogyna belőle rengeteg,mint az ős 5-ösből is.De ez csak az én véleményem.Persze,ha az sem biztos,hogy lesz e ilyen autó,akkor korai örülnöm neki:-)

Vélemény, hozzászólás?