Feltámad poraiból az Angyal szolgálati járgánya

2014-ben jöhet az újkori Jensen Interceptor

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Svájci kezdeményezésre, orosz műszaki segítséggel, és brit gyártással válhat valósággá a Jensen Interceptor legújabb kiadása.


Mielőtt bárki dühösen billentyűzetet ragad, lévén nem tudjuk, hogy az Angyal, alias Simon Templar Volvo P1800-assal járt, egy kis filmes kitérő a fő mondanivaló előtt. Való igaz, anno a Roger Moore által alakított figura valóban Volvóval közlekedett, de az 1980-as évek végén, Simon Dutton főszereplésével is forgattak Angyal epizódokat, és ebben már Jensen Interceptor volt a jóképű, kemény öklű, mindig főúri eleganciát mutató kalandor négykerekű társa.
Az évek során a Jensen gyár csődbe jutott, a Jensen-Healey márkanév tulajdonjogait pedig az autógyártási tapasztalatokkal nem rendelkező Healey Sports Cars Switzerland Ltd. (HSCS) szerezte meg, és jelenleg is birtokolja. A Jensen feltámasztásának szándéka azonban erős, így a HSCS felkérte az orosz Antonov iroda érdekeltségi körébe tartozó CPP nevű céget az új autó terveinek elkészítésével, és a gyártás megszervezésével - utóbbi nem lehet gond, hiszen a CPP gyártja a különleges, Land Rover alapokra épített Bowler terepjárókat, és az övé a Jaguar egykori, Coventryben található Browns Lane-i gyáregysége is. Ha minden rendben alakul, akkor 2014-ben már megvásárolható lesz az alumínium vázas luxus túraautó, melynek karosszériáját a hagyományoknak megfelelően kézi munkával alakítják majd ki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?