Felvázolta a jövő RS modelljeinek stílusát a Škoda

Nézd meg, hogy milyenek lesznek a jövő Škoda RS modelljei!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két képpel és egy videóval nyújt ízelítőt a Škoda az RS modellek jövőjéből.


Ül a márka vezető dizájnere, Oliver Stefani a Škoda 200 RS előtt és bámulja a versenyautó vonalait. Majd fogja a ceruzáját és az üres papírlapon testet öltenek az új RS formái. De melyik modell RS változata? Azt még nem tudni, a VISION RS tanulmányautó csupán azt mutatja meg, hogy milyen stílusjegyeket várhatunk a jövőben a cseh márka sportos autóitól.
Hirdetés

A rajzról kiderül, hogy valószínűleg maradnak a „cseh üvegműves stílusnál”, éles vonalakkal és az egyedi fényszórókkal. A tanulmányautó hosszúsága 4356 milliméter, amelyhez 1810 milliméteres szélesség és 1431 milliméteres magasság társul, vagyis hosszabb, szélesebb, de alacsonyabb, mint egy Golf, vagy egy Leon. Elég masszív kiállásúnak tűnik, ám élőben csak a Párizsi Autószalonon mutatják meg októberben. Nem véletlen egyébként, hogy pont az RS 200 szerepel a lenti videóban, illetve az, hogy ennek az autónak a formájához nyúltak vissza. Az RS betűkombináció ugyanis a 180 és a 200 RS modelleken jelent meg először 1974-ben. Őket követte a 130 RS, majd az ezredforduló után az Octavia és a Fabia, hamarosan pedig az utakra szabadul a Kodiaqból faragott változat. Arról egyelőre nem árultak el semmit, hogy mely modellekből készül majd a jövőben RS modell, de a márka rajongói valószínűleg annak örülnének a legjobban, ha mindegyik típusból kialakítanák az RS változatokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.08.30. at 14:34
  Permalink

  Valószínűleg a néhány hónap múlva esedékes Rapid-utódról van szó, amit már csak ötajtós változatban, illetve más néven fognak gyártani, tovább a hírek szerint nem is a Golf, hanem a Polo meghosszabbított padlólemezére.

  • 2018.08.30. at 18:47
   Permalink

   Már csak ötajtós változatban? Eddig is csak olyan volt… A szedán-forma Rapid egy liftback, tehát a szélvédővel együtt nyílik a csomagtér ajtaja, a Rapid Spaceback meg egy hatchback…

Vélemény, hozzászólás?