Felvillanyozódtak a portugál zsaruk

Nissan Leafekkel erősít a portugál rendőrség

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nyolc darab, nagyvárosokban bevetésre kerülő Nissan Leaffel csökkenti károsanyag-kibocsátását a portugál Polícia de Segurança Pública, vagyis rendőrség.


Hamarosan nyolc darab, fényhíddal, kék-fehér matricázással és Polícia-feliratokkal ellátott Nissan Leafet vesz át, és helyez szolgálatba a portugál rendőrség. Az autókat nagyvárosi rendőröknek fogják kiosztani, akik elsősorban iskolák környékén járőröznek majd a zéró emissziójú Leafekkel, de suli után egyéb feladatokra is bevethetők lesznek.

Portugália egyébként is az európai elektromos autózás élharcosának számít, az elsők között voltak, akik elkezdték a töltőállomások hálózatának kiépítését, és magát a Leafet is itt lehetett először megvásárolni tavalyi bemutatkozását követően.
Hirdetés
Paul Gomes Valente, országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy igen büszkék arra, hogy a világon elsőként alkalmaznak elektromos autót rendőrségi flottában. Bár egyelőre csak 8 EV található a rendőrség 5000 darabot számláló autóparkjában, de a kapitány reméli, hogy fokozatosan sikerül növelni arányukat, és ezzel csökkenteni a rendőrség ökológiai lábnyomának méretét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?