Ferenc pápa megautóztatta a barátját

Ferenc felvett egy stoppost a pápamobilba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyere, szállj csak be! - mondta Ferenc pápa egy argentin papnak, akinek élete utazásában volt része a Szent Péter téren összegyűlt 50 ezres tömeg gyűrűjében.

Ferenc pápa első idei audienciáján újfent bizonyította, hogy nagyon más, mint amilyennek a katolikus egyházfőket megszokta a világ. Történt, hogy január 8-án Rómában, a Szent Péter téren osztotta az áldást a híveknek, amikor is az 50 ezres tömegből egy férfit magához intett, s ezt mondta neki: "Gyere, szállj csak be!" Mire Fabián Báez felkucorodott nem a Renault, hanem a Mercedes pápamobil hátuljába, és vigyorgott, mint a tök. Hogy a sokaságból miért éppen őrá esett Ferencünk választása? S miért ragadtatta magát erre a váratlan gesztusra? A jó ég tudja, mindenesetre stopposa egyben földije, barátja, korábbi érsekségének a papja Buenos Airesből... Felismerhette a hangot, s az anyanyelvén elhangzó santo padre (szentatya) megszólítást, megállíttatta a kocsit, s még le is jattolt boldog utasával. Fábián atya később ezt posztolta a Twitteren: "Átírom az önéletrajzomat: az egyszeri pap, aki a pápamobilban utazott Ferenc pápával..."


Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?