Ferrari 458 ellenfelet tervez a Porsche

Középmotoros szupersportkocsival áll elő a Porsche?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2014-ben visszatér a Le Mans szériába a Porsche, és legújabb modelljük is a márka régi hírnevének visszaállítását szolgálná.

Még nem hivatalos a bejelentés, de a Porsche vezérigazgatója, Martin Müller egy, a Handelsblattnak adott interjújában megszellőztette, hogy kínálatukban lenne helye egy középmotoros, a 911-es sorozat fölé betagozódó modellnek. Az újdonságot a Ferrari 458 Italia ellenfelének szánná a Porsche.
Az előzetes becslések hatszáznál több lóerőről, három másodperc körüli 0-100 km/h-s gyorsulásról és 340 km/h körüli végsebességről szólnak: a Porschéról tudjuk, hogy képes behatolni erre a területre, és ennek meg is kérik majd az árát, 400 ezer euró körüli vételárról szólnak a pletykák.
Szupersportkocsiról lévén szó, jó esély van rá, hogy az autó karosszériáját karbonból és más high-tech anyagokból fogják építeni, és az is valószínű, hogy tartózkodnak majd a hibrid hajtáslánctól, hogy ne zavarják össze a körülbelül kétszer ennyiért kínált 918 szuperkupé reménybeli vásárlóit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?