Ferrari Dealers Edition

Bébi Ferrari az 500-asból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

268 lóerőt préselt ki a Pogea Racing a Fiat 500-as Abarthból, amelynek minden porcikáját úgy alakították ki, mintha az egyenesen a Ferrari-gyárból érkezett volna.


Amióta a Porsche terepjárókat készít, semmi sincs kizárva, bár megboldogult kollégám szerint az jelentené a világ végét, ha a Ferrari elkezdene egyterűeket gyártani.
Erről szerencsére szó nincs, és bár a Pogea Racing által kreált autón több a Ferrari embléma, mint egy 458 Italián, azért ez még egy Fiat 500-as marad.
Na de milyen!
A Pogea nem nagyon szokott félmunkát végezni, és most is alaposan feltúrták az eredetileg 160 LE-s Abarth 500-ast. A motor például nagyobb turbót és hozzá természetesen nagyobb intercoolert, új kipufogócsonkot és kipufogót kapott – a kipufogóvéget mindenki maga választhatja meg –, aminek köszönhetően 268 LE-sre duzzadt a teljesítménye.

Ehhez mérten a féket is négydugattyúsra cserélték, amellyel a hivatalos közlemény szerint 1,8 m fékutat nyertek.
A motor mellett a karosszéria is teljesen átalakult, a Ferrarira emlékeztető első és hátsó lökhárítókkal, de belül is igyekeztek azt az érzetet kelteni, hogy egy nem túl távoli, modenai rokonnal van dolgunk.

Persze az ágaskodó lovacskás autók hívői számtalan kifogást találhatnak a Dealers Editionben, azonban két dologban biztosan veri a valódi Ferrarikat: könnyebb vele parkolni és nagyobb a csomagtartója. Már ha ez szempont.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?