Filmklasszikus inspirálta a Ford Mustang GTD fényezését

A legélesebb Mustang fényezését az egyik Terminátor film ihlette

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A napokban leplezte le az amerikai márka a Mustang legélesebb változatát, amelynek mint kiderült, a fényezése is külön történettel rendelkezik.

Egy hete sincs, hogy a Ford bemutatta a valaha készített legélesebb Mustangot, amely még rendszámot kaphat. A felturbózott póni önmagában is érdekes, hiszen jóformán egy GT3-as autó utcai változatát vitte közútra az amerikai márka, és a Ford GT-hez hasonlóan a GTD-t is csak az vásárolhatja meg, akit a gyártó méltónak talál arra. Nemrég a Ford egyik fejese azt is elárulta, hogy a Mustang különkiadásának a fényezése is külön történettel bír.
Hirdetés
Greg Goodall ugyanis a Motor1-nek elárulta, hogy a különleges színt a Terminátor 2-ből merítették, amelyben a higanyként szétfolyni képes T-1000-es robot tetszett meg annyira a Ford mérnökeinek, hogy végül a GTD árnyalatához innen merítették az ihletet. Persze, ha a leendő tulajdonos nem túl nagy rajongója a Terminátor filmeknek, akkor más színben is kérheti az autóját, bár egy 300 ezer dolláros (106 millió forintos) járműnél talán ez nem is olyan meglepő.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.08.25. at 17:09
    Permalink

    Hát ez nem a legélesebb, hanem a legszélesebb. 70 éve a mai nyugdíjasok még gyerekként így képzeltek el egy menő autót. Nekik egy utolsó búcsúnak jó lehet, csak meg ne álljon a pacemakerük a motor hangjától.

    A különleges szín? Mármint a szürke? Hát az annyira különleges, hogy az utcára lépve csak ilyet lát az ember – hogy most valami gyöngyház fényezés van rajta azért 2023-ban már nem egy nagy truváj.

    Két R8 V10 áráért ez az utólag felragasztott spoileres matchbox kaszni elég nevetségesnek hat (de a világ nagy részén ugye még a Nissan GT-R-t is kapni).

Vélemény, hozzászólás?