Finomítottak az új Yaris WRC formáján

Már frissítés utáni arcát mutatja a Yaris, WRC-ként

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három finn pilótával és a már frissített Yaris vonalaival láthatjuk a több mint 10 év után visszatérő Toyota vadiúj Yaris WRC-jét.


Olyan furcsa WRC-nek nevezni a 2017-es szabályrendszer szerint épített rali-szörnyetegeket. Sokkal előbb nevezném őket B-csoportos vagy akár a híres Pikes Peak hegyi-felfutóra épített versenyautóknak. Nem kivétel ez alól a rali világbajnokágba 17 év után visszatérő Toyota WRC-je sem, ami végleges formáját csak most mutatta meg igazán. A Párizsi Autószalon után kicsit megijedtünk, hogy megtartja az akkori ormótlan kockaformáját, de szerencsére finomítottak azokon a vonalakon. Ez egyetlen dolognak köszönhető. Előbb láthatjuk rajta a hamarosan bemutatkozó új Yaris lámpáit és jellegzetes formavilágát, mint az utcai autó esetében. A raliautó alapján az új modell más fényszórókat és már vízszintes elrendezésű hátsó lámpákat kaphat, ahogy a jelzés körüli apróbb légbeömlők és a komoran lehúzott bajusz-hűtőrács is a frissített modellt vetítheti elő.
Hirdetés
Már januárban kezdetét veszi a rali világbajnokság a Monte-Carlo Rally által, ahol a Yaris WRC is debütálni fog. Utóbbi 1,6 literes közvetlen befecskendezéses és persze turbós motorja már 380 lóerős. Az új szabályok azt is lehetővé tették, hogy a csapatok szabadon játszanak az aerodinamikai elemekkel, ezért kapott a Yaris is ilyen vad, ám rendkívül mutatós külsőt. A gyári alakulat Toyota Gazoo Racing WRC csapatnéven regisztrált a 2017-es szezonra. A fejlesztőcsapat jó része finn, így talán nem csoda, hogy három finn pilótát igazoltattak az évadra. A két gyári Yaris WRC pilótája Jari-Matti Latvala és Juho Hänninen lesz, míg tesztpilótának az idei WRC 2 bajnok Esapekka Lappit választották.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?