Főbb piacain már felveszik az előjegyzéseket a Leaf-re

Már rendelhető az elektromos Nissan Leaf

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már most rendelhető a Nissan első elektromos autója, a Leaf forgalmazása a jövő év elején kezdődik a kiválasztott piacokon.

Portugália és Írország Nissan weboldalain már fogadják a rendeléseket az elektromos Leaf-re, az első autókat januárban illetve februárban szállítják le. Angliában szeptember elsején nyílik meg az előjegyzés lehetősége a vásárlók előtt, ott márciusban adják majd át az első példányokat. Ezeket a dátumok egyébként azt jelzik, hogy lassan már behajózásra kerülnek az első, Európának szánt Nissan elektromos autók. Annak ára Írországban 34 995 euró, amiből ötezer euró állami támogatás még lejön – viszonyításként a harmincezer eurós összeg a kétliteres, dízelmotorral szerelt Qashqai ára a szigetországban. A Leaf-fel összemérhető méretű Tiida harmadával olcsóbb az elektromos autónál, tehát sokat kell használni az elektromos autót ahhoz, hogy az visszahozza a magasabb bekerülési költséget az alacsonyabb fenntartásával. Az interneten történő megrendelés egyébként 300 euró letétbe helyezését követeli meg a reménybeli tulajdonostól, de ezt az összeget visszakapja az ember, ha visszalép a vételi szándékától. A reménybeli tulajdonosok még a piaci rajt előtt, december folyamán lehetőséget kapnak arra, hogy alaposan teszteljék a Leaf-et. Addig is külön telefonszámot tartanak fel az egyes országokban az autóval kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolására. Például: egy feltöltéssel milyen messze jutok el az autóval? Az Egyesült Államok US LA4 mode mérési szabványa szerint legfeljebb 160 km-es távolságra. A felmérések szerint Angliában az emberek nyolcvan százaléka kevesebb, mint 50 km-t autózik egy nap, azaz ők mind potenciálisa Leaf vásárlójának számítanak. A 109 lóerős, 280 Nm maximális nyomatékú elektromotorral könnyedén tartja a forgalom ritmusát az autó, amely olyan különlegességekkel kényezteti tulajdonosát, mint a telefonnal aktiválható utastér hűtés vagy –fűtés, így télen-nyáron kellemesen temperált Leaf-be ülhet használója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?