Fogságba ejthet a Teslád

Fékprobléma miatt hívnak vissza több mint 50 ezer Teslát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A parkolófékkel akadhatnak problémák a Tesla Model S és Model X bizonyos példányainál, emiatt 53 ezer autót hív vissza a gyár.


Manapság egyre ritkábban lehet találkozni hagyományos kézifékkel az új autókban. A nyomásra vagy húzásra reagáló elektromos rögzítőfékek viszont az elektronikának köszönhetően okozhatnak meglepetéseket. A Tesla Model S és Model X tavaly február és október között gyártott példányai foglyul ejthetik a tulajdonost, ugyanis rögzítést követően megeshet, hogy azok nem oldanak ki.
Hirdetés
A hiba összesen 53 ezer autót érint. A Tesla elmondása szerint eddig még nem tapasztaltak egyetlen balesetet vagy sérülést sem ebből a hibából fakadóan, ugyanakkor roppant bosszantó lehet, amikor az autó mozgásképtelen marad az elektronika hibájából adódóan. Az érintett járműveknél viszont megelőző jelleggel és természetesen ingyen cserélik a szükséges alkatrészeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?