Fogyatékkal élőknek segít a Peugeot

A Peugeot sem akar lemaradni a jótékonykodásban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mozgáskorlátozottak, siketek, vakok, autisták ésértelmi fogyatékosok számára nyújt segítséget a Peugeot Esélyautó.

Már a koronavírust megelőző időszakban is megoldást kínált az Esélyautó a fogyatékkal élők mobilitásának biztosítására. Április 15-től azonban új fordulatot vett a program, hogy élelmiszerrel, gyógyszerrel és egyéb, a mindennapok során szükséges drogériai termékekkel tudják ellátni a fogyatékkal élőket. A kezdeményezéshez rövid időn belül csatlakozott az EMMI és az öt legnagyobb fogyatékkal élőket tömörítő érdekvédelmi szervezet: a Mozgáskorlátozottak, a Siketek és Nagyothallók, a Vakok és Gyengénlátók, illetve az Autisták, Értelmi Fogyatékossággal Élők szövetségei. Ők egyrészről az Esélyautóra jogosultak adatbázisát biztosítják, másrészt az Esélyautót vezetők is az adatbázisból kerülnek ki, így a 3 Peugeot autót vezető megváltozott munkaképességű ember számára is munkahelyet, megélhetést teremt a program.
Hirdetés
A digitális infrastruktúrát az Esélyautó meglévő rendszerei biztosítják: applikáció, aktív honlap, Facebook oldal, amelyekkel kivitelezhetővé válik a 24 órás rendelkezésre állás. A másik oldalról a karitatív szervezetek és helyi szinten az önkormányzatok felügyelik a szükséges csomagok célba juttatását, amelybe önkéntesek is bekapcsolódtak, így egy olyan magas szintű összefogás jöhetett létre, amely országos lefedettséggel jelent megoldást a fogyatékkal élők ezen problémáira. Jó látni, hogy a kezdeményezés mellé álltak további olyan cégek, akiknek fontos a társadalmi szerepvállalás, értékteremtés. Ezek közé tartozik többek között a Wolt is, aki pénzügyi támogatással és sofőrökkel segítette a projektet. A Peugeot magyarországi importőre pedig a már említett 3 személyautót bocsátotta díjmentesen rendelkezésre, A program a jelenlegi vállalás szerint június végéig tart, melyre a felsorolt érdekvédelmi szervezeteken keresztül folyamatosan tudnak jelentkezni mindazok, akik igényt tartanak az Esélyautó támogatására.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?