Földönkívüliek után is kutathatsz egy különleges Nissannal

Mozgó obszervatórimot készítettek a Nissan Navarából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amatőr és profi csillagászok kedvence lehetne a Nissan Navara Dark Sky, azonban sajnos csak konpceció az űrt fürkésző pickup.


Két koncepcióautóval készült a Nissan a hannoveri haszonjármű mustrára, ám a két Nissan Navara közül a Dark Sky az érdekesebb. Természetesen mind a két autóval a pickup széleskörű használhatóságára kívánták felhívni a figyelmet, a „sötét égbolt” esetében pedig még az Európai Űrügynökséget is bevonták a tervezésbe.
Hirdetés

A végeredmény egy guruló obszervatórium lett. A Navara Dark Sky kapott egy utánfutót, amely egy nagyteljesítményű csillagászati teleszkópot rejt. Ami persze nem elég a csillagászkodáshoz, hiszen az égbolt fürkészéséhez minél távolabb érdemes letáborozni a fényszennyező városoktól, sőt, ha lehet valamilyen magaslatot kell keresni. Jól jön tehát a pickup terepjáró képessége, amit látványosan kihangsúlyoztak a terepgumikkal, illetve a csörlővel. Az autó csillagkutató mivoltáról pedig a matricázás is árulkodik, amely olyan, mint egy Európáról készült műholdkép.

A Nissan kishaszongépjármű eladásai egyébként szépen alakultak eddig, hiszen 2018 első felében 5,7 százalékos növekedést könyvelhettek el tavalyhoz képest, ami 464 ezer autót jelent. A jövőbeli tervek sem szerények, ugyanis 40 százalékos növekedést szeretnének elérni 2020-ig. A terv teljesen reális, főleg, ha a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetségbe mindenki beleadja tudásának legjavát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?