Földrengés miatt késik a nyitott Nissan Murano

Döcögősen indul a Nissan Murano CrossCabriolet gyártása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lekésheti a kabrió-szezont a Nissan Murano nyitható tetejű változata, ugyanis gyártósora a földrengés áldozata lett.


Hiába lépett elsőként színre a Nissan Murano CrossCabriolet, most úgy néz ki, hogy követője, a Honda Accord Crosstour Cabriolet beelőzheti. Ugyanis a Japánt március 11-én ért földrengés következtében a Murano CrossCabriolet éppen épülő gyártósorai is megsemmisültek. Manufakturális gyártással egyelőre mindössze 40-50 példányt tudtak kiszállítani az Egyesült Államokba, ahol nyilvánvalóan ennek legalább százszorosát, de inkább ezerszeresét szeretnék értékesíteni.
A jelenlegi állás alapján a nyárra piacra ígért Honda Accord Crosstour Cabriolet lehet az első, jelentős példányszámban megjelenő szabadidő-autóból kreált kabrió, s a Nissan bizony úgy néz ki, hogy az idei kabrió-szezonról lecsúszik a Murano CrossCabriolet-val. Egy elsőség persze marad ezen modellnek is, nyitható keménytetős konkurense ugyanis egyelőre nincs, s ennek köszönhetően akár a nyári meleg elmúltával is értékesíthető lesz majd. Esélyeit jelentősen rontja, hogy árcédulája a Hondáénál mintegy 25 százalékkal magasabb összegről, 47 190 dollárról szól, itthon persze ezen összegért, azaz 8,5 millió forintért felettébb nyerő lehetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?