Folytatódik a budapesti autósok rémálma

Közműalagutat építenek a belváros alatt, amely gigadukókat okozhat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. „fővárosi hőgyűrű” projektjének keretén belül távhő vezetéket fektetnek le, a munkálatokhoz kapcsolódóan pedig az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, illetve a Városház utcánál hatalmas szerelőaknák épülnek.


Az Erzsébet híd budai oldalán hatalmas munkagödrök tanúskodnak a „hőgyűrű” építésének munkálatairól, ám hamarosan a pesti oldalon is sávlezárásokra, sáveltolásra számíthatnak az autósok. A távhővezetéket ugyanis az Erzsébet híd, illetve a pesti belváros alatt vezetik el. Az alagutat a metróépítéshez hasonló módon fúrópajzzsal készítik a Városházig tartó 800 méteres szakaszon. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a felszín érintetlen maradhat, hiszen a Szabad sajtó úton egy több emelet magas résfalazó gépet építenek fel, ahonnan teherautókkal szállítják majd el a kitermelt földet. A munkálatok miatt ráadásul a Március 15. tér egy részét is le kell zárni.
Hirdetés

A 24.hu információi szerint a munka minimum kilenc hónapot vesz igénybe, és közben szinte végig lezárják a híd felhajtó oldalának két szélső sávját. Emiatt tartós forgalomkorlátozásra, valamint hatalmas dugókra készülhetnek az Erzsébet híd pesti hídfője felé autózók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?