Folytatódik az Audi Q2 szivárogtatása

Már az Audi mutatja az új Q2-est, de még csak lepel alatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem tévedtünk, valóban Q2 néven érkezik az Audi legújabb, legkisebb szabadidő-autója. A Genfi Autószalonon debütál, lepel alatt már most látható.


Múlt héten láttuk a dedikált helyét az Audi legújabb és legkisebb szabadidő-autójának, most pedig már magát az újdonságot is mutatja a gyár. Legalábbis lepel alatt.
Két fotót is közölt az Audi, melyeken a Genfi Autószalonon "leleplezendő" Q2 látható. A Q7-esről ismerős alakú LED menetfénnyel, már sejthető alapformával, ami persze aligha rejt meglepetést egy Audi Q-modellhez mérten.
Hirdetés
A legkisebb Audi próbagyártása állítólag már tavaly október óta megy, az előszériás példányok azóta tesztköreiket futják - álca alatt, hogy az idén ősszel esedékes piaci bevezetésre teljesen készen lehessen a modell. Az a modell, ami természetesen az aktuális A3-hoz hasonlóan MQB-platformos. Motorpalettája három- és négyhengeres TSI benzineseket és négyhengeres CR TDI dízeleket ígér. Állítólag lesz belőle konnektoros hibrid és dízelmotoros SQ2, valamint 300 lóerős RS Q2 is. Utóbbiak esetén alapárasnak várható az amúgy opciós quattro összkerékhajtás az alapból adott fronthajtás helyett.
Nem kizárt, hogy a március 1-i közönségpremiert megelőzve az elkövetkezendő napokban online bemutatót tart az Audi, hiszen ma már egyre kevésbé szokás a hivatalos bemutatókat a nagy nemzetközi autószalonokra tartogatni, hiszen azok idején úgyis csőstül jönnek az újdonságok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?