Folytatódik az üzemanyagok drágulása

Szerdán egységesen, nem is szerény mértékben nő a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hét közepén pontosan úgy drágul a benzin, ahogyan a gázolaj is: nem kicsit.


Teljesen egységesen, 7-7 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát szerdán a MOL - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI. Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 341 forintra, a gázolajé 356 forintra nő. A MOL legutóbb múlt pénteken változtatott az árakon, akkor a 95-ös benzin árát 7, a gázolajét pedig 6 forinttal emelte. Múlt hét szerdán is drágultak az üzemanyagok, akkor egységesen 2-2 forinttal kerültek feljebb az árak.
Hirdetés
A benzin literenkénti átlagára tavaly szeptember elején még 420 forint volt, az utóbbi öt hónapban csaknem 100 forinttal csökkent, majd az utóbbi hetekben emelkedni kezdett. A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szintén évek óta nem volt 350 forint körül, utoljára 2010 decemberének végén került 345 forintba. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Továbbra is igaz, hogy az egyes töltőállomások között akár literenkénti 30-40 forintos áreltérések is adódhatnak, így a drágább helyeken a benzin ára 370, a gázolajé 380 forint fölött is lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?