Ford GT, Mustang és Acura NSX tető nélkül a közelgő nyárra

Virtuáltuning: a Detroiti Autószalon legmenőbbjei tető nélkül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Honda NSX roadster és a nyitott Ford GT nem elképzelhetetlen, hogy megvalósul, de a Shelby GT350R csak digitális álom marad.


Bár most éppen süt a nap és fagy sincs, de a nyári kabrió-rajzás még igen messze van. Meg aztán X-Tomi munkái nem is kabriók, sokkal inkább nyitott sportkocsik, azaz roadsterek - nem sétakocsikázásra valók. Vegyük sorra a Detroiti Autószalon két legnagyobb királyának számító Ford GT és a Honda NSX tetőtlenített változatát és melléjük csapva talán a harmadik legvadabbat, a Mustang Shelby GT350R-t!
Hirdetés


Az NSX már szériaérett, de még nem közölte a Honda a pontos műszaki adatait. Ha az eredeti NSX targatetős kivitelét felelevenítő nyitható tetős darab tényleg elkészülne, akkor is még éveket kéne rá várni. Amerikában nyáron lesz elérhető, de még csak csukva. A Ford GT jelen formájában még igazából csak tanulmány, a végleges formában 2016 végétől kezdik csak gyártani, még erősen kérdéses, hogy lehet-e nyitott kivitele.

Nem úgy a Ford Mustang legkeményebb változatánál. A Shelby GT350R ugyanis egészen biztosan marad csakis kupé, mivel már az alapját adó GT350 napimádó kivitele is kompromisszumot jelentene a menetdinamika terén, ezért nem fogják azt sem elkészíteni, mint korábban már megírtuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?