Ford Mustang SUV készülhet?!

Hamarosan akár kupés terepkombi köntösben is viszontláthatjuk a Ford Mustangot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tombol az SUV láz, és már semmi sem szent: vehetünk terepre divatos Lamborghinit, Eclipse felirat csillog egy városi terepjárón és a Mustangból is jöhet egy emelt változat.

Mivel manapság a szabadidőautó a menő, így a gyártók mindent bevetnek, hogy minél jobban meg tudják lovagolni az SUV hullámot. Felröppent a hír, hogy a Mustangból készülhet emelt változat, ami marketing szempontból nem veszett fejsze nyele, ugyanis a Mustang sportkocsi és a SUV modellek népszerűségét lehetne egyesíteni, és olyan célközönség is ráharaphat (például a családok), ahol nincs helye egy sportautónak. Mindenesetre a látvány megdöbbentő, de a Mustang formatervét dicséri, hogy a stílusjegyei még egy SUV modellen is vagányak.
Hirdetés
A fotókon egyelőre csak látványtervek szerepelnek, ugyanis a Ford még titkolja a nemsokára megjelenő SUV külsejét, annyi azonban látszik a hivatalos fotókon, hogy a hátsó lámpák a Mustangéra hajaznak. A látványterven megmaradt a hosszú orr és a rövid far, kapott még plusz két ajtót, és a tetővonal is magasabban fut, illetve látványos fényezetlen fekete műanyagok hangsúlyozzák a terepes vonalat. Az első tervek szerint Mach 1 néven érkezett volna az újdonság, ami egy újabb Mustang utalás, mivel ilyen néven 1969-ben jelent meg egy opcionális teljesítménycsomag a lovacskás modellhez, mely optikai tuningot is hozott magával. Az ötlet a rajongók körében felháborodást váltott ki, így más néven érkezik majd az új modell. Az előzetes hírek szerint az új SUV elektromos hajtással érkezik, melynek hatótávolsága akár 600 kilométer is lehet, illetve pletykálnak egy nagy teljesítményű változatról is, amely komoly Tesla konkurens lehet. Az új modellről novemberben árul el többet a gyártó, és várhatóan 2020-ban fog debütálni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?