Ford pickup 583 lóerővel

Mindig van feljebb: Shelby Ford F-150 SVT Raptor

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg mifelénk egy mezei dízel Ford Ranger is durván kilóg a masszából, Amerikában az F-150 voltaképp alap. Na erre pakolt rá még egy komoly szívlapáttal a Shelby.


Eddig az SVT Raptor volt a Ford F-150, Amerika egyik kedvenc dömperének csúcsmodellje a maga szerény 417 lóerejével (6.2 V8), de csak eddig. A New York-i Autószalonon ugyanis bemutatkozott a Shelby-féle kompresszoros és Borla kipufogós átirata, az eredmény pedig sokkoló 583 LE. Állandó összkerékhajtás, 6 fokozatú automata váltó - ez kell az amerikai háziasszonyoknak.
Hirdetés
A némi karosszéria- és utastéri cicomázást is magába foglaló Shelby-csomag felára 18 ezer dollár, közel 4,3 millió forint, a több színnel és matricával személyre szabható, évi 100 darabosra korlátozott szériás tank mondjuk még így is megvan 15 millióból, ami nem is olyan vészes ahhoz képest, hogy mit tudhat. Különben a donor SVT sem szerény, az alábbi videóban ő (is) csodálható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?