Ford T-modellekkel randevúzhatsz Makón

Lenyűgöző járművek várnak Makón a hétvégén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiváló programnak ígérkezik a hosszú hétvégén az autórajongók számára egy kis makói kiruccanás, ahol testközelből csodálhatják meg a Ford T-modellt és ismerhetik meg főtervezőjének munkásságát.


Makó az autórajongók egyik Mekkája is lehetne, hiszen az automobil és a közlekedés történetének egyik legfontosabb mérföldköve, a Ford Model T, avagy a T-modell főtervezője, Galamb József ebből a Csongrád megyei városkából származott. Most hétvégén érdemes elzarándokolni a városba, ahol a Makovecz Imre tervezte sportcsarnokban, látványos autó-, és motorkiállítást rendeztek be. A több mint száz jármű között a Ford T-modell többféle változatával is közelről lehet megismerkedni.
Hirdetés

Az autók mellett Galamb József munkásságáról és életéről is rengeteg érdekes információt tudhatnak meg vasárnapig a Makóra látogató érdeklődők, ahol egyébként az országban elsőként nyílt Ford márkakereskedés 1925-ben. Természetesen ez is Galamb József közbenjárására. Az épületet hamarosan felújítják, de még a kissé leromlott állapotában is láthatók rajta az eredeti, múlt század eleji feliratok. A T-modellek egyébként már negyedik alkalommal gyűltek össze a Maros partján elhelyezkedő településen, ahol a szervezők mindent megtesznek azért, hogy Galamb József munkájának gyümölcsei még sokáig velünk maradjanak. Természetesen a T-modell mellett más korabeli Ford típusok is tiszteletüket tették, szóval egy igazi autórajongónak ott a helye, a márkarajongóknak pedig végképp!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?