Fordulat a Mozaik utcában, a nepperek is bajba kerülhetnek

Húsz helyett most kettő vizsgabiztos dolgozik a Mozaik utcában, 11-en vannak letartóztatásban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mozaik utcai botrány újabb fejleménye és részletei láttak napvilágot. Húsz vizsgabiztost vittek el bilincsben július 7-én, a gyanú szerint nepperek dobhatták fel a helyet, de fordulhat a kocka.

Korrupció gyanúja miatt letartóztattak húsz vizsgabiztost a harmadik kerületi Mozaik utcai vizsgaállomáson, mely Magyarország egyik legforgalmasabb műszaki vizsgaállomása. A gyanú szerint a vizsgabiztosok rendszeres jelleggel, már-már üzemszerűen fogadtak el kenőpénzt az ügyfelektől 5000-100 000 forintig, attól függően, hogy csak "gördülékenyebb" munkavégzést kértek tőlük, vagy nagyobb hiányosságok felett hunytak szemet. A Napi.hu járt utána a fejleményeknek és nézett be a Mozaik utcai vizsgaállomásra, ahol jelenleg káosz uralkodik, miután 20 vizsgabiztos feladatát jelenleg ketten végzik el napi egy műszakban, két soron, naponta legfeljebb 50 autón.
Hirdetés
A Mozaik utcában régóta csak hatósági vizsgáztatás folyik, vagyis külföldről behozott autók honosításával és taxik vizsgáztatásával foglalkoznak, az ügy ezen a szálon kezd érdekessé válni. Miután rengeteg autókereskedő, nepper fordul meg naponta többször is, sokan rendszeresen fizethettek a vizsgabiztosoknak, a gyanú szerint a belépő 5000 forint volt, szinte minden autónál. Egyes források szerint néhány korábban átvizsgált kereskedő vallomása nyomán derült ki, hogy kenőpénz alapján folyik a vizsgáztatás a Mozaik utcában. Ezután csaphatott le a rendőrség és vitt el minden vizsgabiztost bilincsbe verve. Az ügy most fordulhat, ugyanis hasonló alku alapján a vizsgabiztosok is megnevezhetnek rendszeresen visszajáró ügyfeleket, akik így szintén megüthetik a bokájukat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?