Forgalmirend-változásokat hoz a 30. F1 Magyar Nagydíj

Hétvégén 30. F1 Magyar Nagydíj - külön sávon mehetnek a VIP vendégek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Péntektől vasárnapig a mogyoródi Hungaroring a 30. F1 Magyar Nagydíj miatt tömegeket fog vonzani, a VIP vendégek a leállósávon közelíthetik meg.

Bár az első hazai Grand Prix futam 1936-ban volt a Népligetben, a Forma-1 futamok 50 évvel később, 1986-ban kezdődtek meg a mogyoródi Hungaroringen. Óriási szó, hogy idén megszakítás nélkül a 30. Magyar Nagydíj következik. A Hungaroring Monte-Carlo és Monza után a harmadik azon pályák sorában, amelyek folyamatosan szerepelnek a versenynaptárban. Idén e hétvégén lesz a futam, a programok azonban már péntektől megkezdődnek. A pálya zavartalan minél jobb megközelíthetősége érdekében néhány változást eszközöl a Magyar Közút.Mint írták, az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán az M0-s autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki a VIP-vendégek részére. Ezen keresztül csak ők közelíthetik meg a versenypályát, a többi látogató a 19-es kilométernél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötő útra.
A verseny helyszíne a 23-as jelzésű mogyoródi csomópont felől szintén megközelíthető. Fontos tudnivaló, hogy az M3-as autópálya a 10-es kilométertől csak útdíj megfizetése ellenében, azaz matrica vásárlásával vehető igénybe, különben jön a pótdíj.
A Liszt Ferenc-repülőtér felől az elmúlt évekhez hasonlóan az M31-es autópályán át is megközelíthető a Hungaroring. Az M5-ös autópálya felől érkezők az M0-s autóút 54-es számú csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31-es autópályára, majd azon végighaladva az M3-as autópálya mogyoródi csomópontján át érhetik el a versenypályát.
Hirdetés
Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve változtatható jelzésképű táblák fogják jelezni. Az M31-es autópálya irányából érkezők is csak díjfizetés ellenében használhatják az M3-as autópályát.
A verseny befejezése után a mogyoródi csomópontnál, illetve az M3-as autópálya 19-es kilométerénél létesített ideiglenes felhajtónál lehet majd ráhajtani Budapest felé az autópályára. A 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnap 14 órakor rajtol el, a nézőket a helyszínen péntektől vasárnapig számos kiegészítő programmal várják a jubileumi futamhoz kapcsolódóan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?