Formás a Kia Sedona, vajon lesz európai Carnival?

A Kia New York előtt képeket és videót közölt a Sedona/Carnvial nagy egyterűről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A New York-i bemutató előtt közzétették a képeit, és elég mutatós lett a Kia Sedona. Vajon Európába is elhozzák Carnivalként?


A New York-i Autószalon előtt közzétették már a képeit és egy videót is, amiben mozgásban is megnézhetjük az Új Kia Sedonát, a koreai márka Amerikának szánt nagy egyterűjét. A képeket elnézve szomorkodhatunk, hogy mifelénk nem alapvetés, hogy minden család valami hasonlóban utazhasson. A mocskos anyagiakat most hagyjuk, mert az is kérdéses, hogy az egykori Carnival utódját fogják-e forgalmazni Európában. A Hyundai-Kia elmúlt pár éves teljesítménye és a képek alapján azt mondhatjuk, kár lenne, ha kihagynák ezt a ziccert, és egy jó dízelmotorral nem állítanánk konkurenciát a Ford Galaxynak, a SEAT Alhambrának, valamint a Volkswagen Sharannak.
Hirdetés


Maszkulin az oldalnézet, a magas övvonal komoly autónak látatja a Sedonát, lámpái elöl-hátul LED-esek. Korábban két tengelytávval is gyártották, most méreteivel a kategória egyik legnagyobb lábterét és az egyik legmerevebb karosszériáját ígéri. A merevítők 76 százalékban ultra nagy szilárdságú acélból készültek. Motorja 3,3 literes GDI V6-os 276 lóerővel és 336 Nm nyomatékkal, ami nagyon kellemes lehet egy ilyen kocsihoz, de benzinesként csak az USA viszonyai mellett nevezhető takarékosnak. Biztonságát a már megszokott hárombetűs rendszerek mellett holttérfigyelő, adaptív tempomat és koccanásra figyelmeztető rendszer is fokozza. A három üléssorában utazók szórakoztatásáról Apple és Android alkalmazások sora gondoskodhat. A Sedona forgalmazása Amerikában ősszel kezdődik, hogy hozzánk eljuthat-e, akár Carnival, akár más néven, még nem tudni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?