Formatervezői bla-blát tolt a Volvo

Színes karakternek szánják a Volvo XC40-et

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagy felismerést tett a Volvo: a kis városi terepjárók szegmensében fontos a személyre szabhatóság. Ezért divatosnak ígérkezik az XC40 is.


Bemutatójához közeledik a Volvo paletta legkisebb városi terepjárója, ezért a leleplezés előtt a várható anyagok felvonultatásával és formatervezői nagy szavakkal próbálnak hergelni. A svédek nagyon ráéreztek: az apró crossovereknél és SUV-knál ma már elsődleges szempont a személyre szabhatóság, ezért az XC40 tervezésénél fontos momentum az anyagok és a színek játéka, írja közleményében a Volvo. Azt is kiemelik, hogy az XC40 nem crossover lesz, hanem SUV, ezért tudtak egy fokkal nyugodtabb szívvel beszólni a konkurenseknek: „Az XC40 új területekre engedi a Volvót és szabad kezet adott a formatervezőknek, hogy vibráló karaktert, játékosságot és egyéniséget adjanak az autónak, ami hiányzik a kisméretű prémium SUV szegmensből.” Azért a crossoverek között ezt nem lőhették volna el, bár kategóriájába csúszik az Audi Q3, a BMW X1, a Mercedes-Benz GLA, a Range Rover Evoque, sőt az új Jaguar E-Pace is, akik szintén széles skálán mozgó variálhatóságukról híresek. A Volvo nagy szerencséje, hogy a MINI Countryman valamivel kisebb nála, hiszen a brit crossovereknél kevés játékosabb és variálhatóbb modellt találunk.
Hirdetés

Thomas Ingenlath vezető formatervező szerint egy XC40 sofőrjét az utcai divat, a városi építészet, és a kultúra foglalkoztatja és nyüzsgő nagyvárosban él, ezekről a területekről is merítettek ihletet. Épp ezért a megszokottnál is nagyobb szín- és anyagválasztékot szánnak neki és persze a kéttónusú fényezést is elsütik. Az utastérben új színként csatlakozik majd a lávanarancs kárpitozás és az oxidvörös műszerfalbetét. Divatos felszereltségi szintnek a Momentumot nézték ki, míg a dinamizmust és a prémium érzetet az R-Design és az Inscription adja majd meg. Ahogy azt a Volvótól megszokhattuk, most is az érzékeinkre szeretnének hatni elsősorban, amit már a 90-es sorozatban is példaértékűen tettek. Ha az XC90 igényességét fűszerezik egy kis vadsággal, vidámsággal, nem lehet nagy gond, bár az enyhén álcázott és semmiképpen sem mérvadó kémfotókon csak az egyen Volvo belsőt láthattuk eddig. Vészesen közeledik az apró SUV online leleplezése, Frankfurtban pedig nagyközönség előtt is debütálhat. Egyébként az XC40 után a teljes negyvenes sorozat frissül, először a V40 követheti, majd az S40 visszatérésére is van esély.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?