Fotókon a SEAT León SC

Ajtóhiányosan megy Genfbe a SEAT León: debütál az SC

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csehek szivárogtatták ki az új Skoda Octaviával közös alapokra épülő, ám kompaktabb és sportosabb, ahhoz hasonlóan Genfben debütáló SEAT León SC fotóit.

Amióta a SEAT León létezik, azaz 14 éve csakis ötajtós, mindig is a tucatautóknál valamivel vagányabb, sportosabb formájú, de csakis ötajtós modellt jelent. A tavaly - az őszi Párizsi Autószalonra - érkezett harmadik generáció azonban a Genfi Autószalonon háromajtósként, a SEAT terminológiája szerint SC kivitelben is debütál.
A bő fél éve befutott harmadik generációstól szemből nem különböztethető meg a háromajtós SC, oldalról egyértelmű az ajtóhiány, valamint a hosszabb első ajtó, s a hátsó szélvédő is döntöttebb. Az eltérő kialakítású csomagtérajtó és a tömzsibb fart formáló lökhárító hátulról is mutatja, hogy nem hagyományos ötajtós, hanem SC Leónhoz van szerencsénk.
Hirdetés

A háromajtós méreteiről egyelőre nincs információ, komoly eltérés persze nem várható az ötajtós 4,26 méteres hosszához képest, a 2,64 méteres tengelytáv pedig biztosan azonos lesz.
Eltérés az utastérben alig várható - leszámítva az előresiklatható első üléseket. Míg az ötajtós esetében FR a csúcsverzió, a háromajtós León SC esetében Cupra és Cupra R kiadások várhatók a VW-konszern 2,0 literes turbómotorjával, akár 200 lóerő feletti teljesítménnyel. A motorpaletta többi, az ötajtósból már ismert tagja szintén turbós: 1.2 TSI (86 és 105 LE), 1.4 TSI (122 LE), valamint 1.8 TSI (160 LE) szerepelhet a még meg nem erősített, de készpénznek vehető 2,0 literes mellett. Lesz természetesen gázolajos erőforrás is, 1,6 literes, 90 vagy 105 lóerős és 2,0 literes, 150 vagy 184 lóerős közös nyomócsöves (CR) TDI által. A váltók - ahogyan az ötajtósnál is - a benzines és dízel alapverziók esetében 5 fokozatú manuálisak, felettük már hatosak lehetnek, automatából 6, illetve 7 fokozatú kétkuplungos, azaz DSG egységek lesznek rendelhetők - várhatóan a tavasz végétől, legkésőbb a nyár elejétől.
Fotók forrása: autoforum.cz
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?