Francia-német autó kapta az Autobest díjat

A 2020-as év vétele ismét egy PSA termék, az Autobest szerint

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Autobest zsűrije a legnagyobb az autóipari díjkiosztók között, Európa 31 országának újságírói választják meg minden évben a legjobb vételt, köztük magyar zsűritagot is tisztelhetünk.

Európa egyik jelentős autóipari díjainak 2020-as eredményeit hirdették most ki. Az Autobest zsűrije Európa 31 országának újságíróiból áll, köztük Magyarországot is képviseli Szécsényi Gábor, Az Autó magazin főszerkesztője. Több kategóriában választanak évről évre, melyek közül a legjelentősebbnek az év vétele számít, az Autobest 2020 díjat pedig idén az új Opel Corsa nyerhette el. Érdekesen alakult a verseny, hiszen a lényegében azonos modell, a Peugeot 208 is szerepelt a döntősök között. A végeredmény ennek megfelelően elég szorosra sikerült, a Corsa 17 617 ponttal húzta be az első helyet és csupán 157 ponttal előzte meg a Peugeot 208-at. Harmadikként a Skoda Kamiq, negyedikként a Renault Clio, ötödikként pedig a Nissan Juke végzett. Így a PSA zsinórban harmadjára nyerte el a díjat, hiszen 2018 Autobest díjazottja a Citroën C3 Aircross, az idei évé Citroën Berligo/Opel Combo/Peugeot Rifter trió volt.
Hirdetés

Az Autobest már tavaly kijelentette, hogy idén egy olyan autónak kell nyernie a fődíjat, mely valamilyen módon kínál elektromos hajtást és ennek a Corsa most tökéletesen megfelel. A zsűri szerint úgy mutat a jövőbe a modell, hogy közben hagyományos értékeket és kellőképpen modern, de klasszikus vonásokat is hoz, összeköti a mát a holnappal. A frissen kihirdetett díjak között szerepel a Designbest díj, melyet idén Luc Donckerwolke, a Hyundai-Kia jelenlegi vezető formatervezője nyerhetett el. A Technobest díjat a Mazda Skyactiv-X motorja, a Smartbest díjat a Skoda Laura fedélzeti asszisztense, az Ecobest díjat pedig a Volkswagen ID.3 villanyautó nyerte el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?