Frankfurtban pózol a rekorder Porsche

Hét perc alatt futotta meg körét a világ leggyorsabb hibridje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Frankfurtban hivatalosan is bemutatott hibridmeghajtású szupersportautó 6,57 perc alatt tette meg a Nürburgring versenypálya "A" körét, a Nordschleife-t.

A Porsche 918 Spyder az első nemzetközi közúti forgalom céljára jóváhagyott autó, amely a Nürburgring versenypálya Nordschleife nevű 20,6 kilométeres körét kevesebb, mint hét perc alatt tette meg. Pontosan hat perc és 57 másodperces menetidejével a hibridmeghajtású luxus-sportkocsi 14 másodpercet faragott le az eddigi rekordból. Az eddigi rekordot, amelyet négy év óta egyetlen autó sem tudott túlszárnyalni, a szeptember 4-i tesztvezetés során a Spyder már az első próbálkozással megdöntötte. A kipróbálásra kijelölt két Spyder 918 mindhárom pilótája - a korábbi ralibajnok Walter Röhrl, a Porsche tesztvezetője, Timo Kluck, és a Porsche gyári tesztvezetője, Marc Lieb - minden egyes kört az eddigi rekordnál rövidebb idő alatt tett meg, és több alkalommal is hét perc alatt teljesítették a távot. Végül a leggyorsabbnak Marc Lieb bizonyult 6,57 perces köridővel, ami 179,5 kilométer/órás átlagsebességnek felel meg a Wige Solutions mérései szerint.
HirdetésTetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?