Frisebb, dízelben erősebb a Párizsban bemutatkozó új Mazda2

Friss 2 - ez nem új tévécsatorna, ez a Mazda kisautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kívül-belül megújul a Mazda2, de műszakilag nincs újdonság. A Mazda3 és a Mazda5 továbbfejlesztett kis dízelt kap.

Befalazták a Mazda2 hűtőrácsát, cserébe nagyobb méretű, az eddiginél hangsúlyosabban ötszögletű alsó légbeömlőt kap a japán kisautó, amely a Párizsi Autószalonon lép hivatalosan a nagyközönség elé. Mindez arra hívja fel a figyelmet, hogy a rövid motortérben immár az Euro 5 előírásokat is gond nélkül teljesítő négyhengeresek dolgoznak. Újrahangolták a felfüggesztést, hogy végre ne legyen száműzve a kényelem jelző az autóról írott tesztekből, és automatikus váltóval szerelve is elkezdik majd a forgalmazását a kontinensünkön. A motorok tisztulása minden bizonnyal néhány szerény lóerővel megváltoztatta a teljesítményeket, de a pontos értékekről egyelőre nem közöltek információkat.

A továbbfejlesztett, 1,6 literes dízelmotorral kapcsolatban azonban vége a titoktartásnak. Az Euro 5-ös változat teljesítménye 115 lóerő, maximális nyomatéka 270 Nm, és új fejlesztésű, hatfokozatú kézi kapcsolású váltó csatlakozik hozzá. Két modellben lesz elérhető ez a dízel, a Mazda3-ban 4,4 l/100 km-es átlagfogyasztást ér el, az új Mazda5 kompakt buszlimuzinban pedig 5,2 l/100 km a szabványos átlag. Hogy pontosan mikor érkeznek meg az új Mazdák Magyarországra, arról a Párizsi Autószalont követően lesznek információk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?