Friss frizurával kezdi 2020-at az Insignia

Csak ledes lámpákkal készül a frissített Opel Insignia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még elegánsabb és főleg letisztultabb arcot kapott az Opel legnagyobbja. A csapotthátú és kombi kivitelnél is újragondolták a dizájnt.


Az Opel legnagyobbjaként 2009-óta fontos szerepe van az Insigniának. A csúcsmodell második generációja pedig minden korábban felróható hibát orvosolni tudott, a frissítéssel pedig technológiailag is alaposan felzárkóztatták. Csak és kizárólag LED technológiával világító fényszórókkal készül, már az alapmodell is, a csúcskivitelű világító egységek pedig az IntelliLux LED Pixel nevet kapták. Korábban 32 led állt rendelkezésre a csúcsfényszóróban, a Pixel nevű új egységekben viszont már 168 darab LED szórja a fotonokat. A gyártó stadionvilágításnak nevezi azt a vetítést, amire az új lámpák képesek, egyébként kamera és radar alapú információkból dolgoznak, hogy a szembe jövő, illetve az utolért autók sofőreit semmiképp se vakítsa el, de közben az úttest fontos pontjaira mindenképp vetítsen.
Hirdetés

Fejlesztették vezetéstámogató rendszereit is, a sávtartó, holttérfigyelő és vészfék asszisztens is friss megoldást kapott. Fejlesztették továbbá a tolatókamerát, melyet tolatóasszisztenssel egészítettek ki. A legszembetűnőbb változás természetesen a front rész új dizájnja, mely erősen hajaz az új Corsára. Letisztultabb felületekkel, elegánsabb vonalakkal kezdi meg a 2020-as évet az Opel csúcsmodellje. Vezeték nélküli telefon töltés, Android Auto és Apple CarPlay funkciók, valamint új navigációs multimédiás fejegység is érkezik. Motorkínálatáról egyelőre nem tudni részleteket, de érheti változás a modellt. Minden részlet hamarosan kiderül, a friss Insignia a Brüsszeli Autószalonon fog bemutatkozni, rendelhetősége is onnantól lesz elérhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2019.12.04. at 10:45
  Permalink

  atyaég, de rondán néz ki ezzel az új lámpával, totál nem illik az összképbe. Őszintén szólva, az első generációs,facelift előtti Insignia még mindig szebb és harmonikusabb mint az új.

 • 2019.12.04. at 14:18
  Permalink

  Kedves Autónavigátor!

  PSA motorokat ez az autó sem fog kapni . Astra K MY2020 sem kapott.

  Motorkínálat amit biztos tudunk :
  Új 1.4 Turbó
  Visszajön a 2.0.T egy 230 lóerős verzióban és egy 200 lóerős verzióban. (200 lóerős még nem biztos)

  Dízel frontról még nem tudunk pontosat .

  Üdvözlettel :

  Insignia Club Egyesület

Vélemény, hozzászólás?