Frissebben folytatja a Subaru Impreza

Három év után kozmetikázzák a legendás nevű Subarut

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ritkán ad hírt magáról a Subaru, a különleges megoldásokat felvonultató gyártó kívül-belül aktualizálta kompakt modelljét.

Sosem tündökölt tucatautó szerepében a Subaru, a kis japán gyártó megmaradt rétegmodellek készítésénél, ám a kínálatban olyan műszaki megoldásokkal találkozni, amiket más nem kínál. Nem képez kivételt ez alól a hatodik generációját taposó boxermotoros Impreza sem, a 2016-ban megjelent kompakt még a Japán Év autója címet is elnyerte. A 2020-as modellévű Impreza orrán találni változást, ugyanis a lökhárító alsó részén kevesebb a fényezett rész, a köldámpafészket és az alsó hűtőnyílást összekötötték, ezáltal optikailag szélesebbnek tűnik az Impreza, továbbá a felső hűtőnyílás alakja is változott. Aki eddig is Imprezát hajtott, az a belső térben biztosan nem fog összezavarodni, itt az infotainment környékéről száműztek néhány gombot és a mai trendekkel ellentétben immár a klímaszabályzót is zongoralakkal borítják, illetve a modell memóriája is javult, ugyanis képes megjegyezni a vezetőülés és a tükrök pozícióját.
Hirdetés
A frissítés után jobban is vigyáz ránk a Subaru kompaktja, ugyanis már itt is elérhető az Eyesight fantázianevű többkamerás rendszer, ami magába foglalja az aktív sávtartót, a távolságtartó tempomatot, az ütközés-elkerülő rendszert és a tolatókamerát, amely még a keresztirányú forgalomra is figyelmeztet. A motorkínálat továbbra is kéttagú, mindkét motor benzinnel etethető boxer, a kisebbik 1,6 (116 LE), a nagyobbik 2 literes és 154 lóerős. A cég szűkszavúan még annyit tett hozzá, hogy javult a vezetési élmény, így valószínű, hogy a futóművön és a kormányzáson is finomítottak valamelyest. Itthon még a frissítés előtti verzió érhető el, melyet 7 millió forintos induló áron kínál a forgalmazó, a tavalyi évben itthon összesen 175 darab új Subaru talált gazdára, mellyel a japán márka a harmincadik helyet foglalja el a márkák hazai rangsorában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?