Frissítéssel folytatja karrierjét a hétszemélyes VW Tiguan

A nagycsaládos kedvezményre is jogosult Volkswagen Tiguan Allspace SUV is új arcot kap

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nálunk Allspace néven futó, hosszított tengelytávú, igény szerint hétüléses Tiguan is megkapja a ráncfelvarrást az alapmodell tavalyi megújulását követően.

Szerte a világon szép sikereknek örvendenek nem csak a SUV-ok általában, de az ezekből kialakított speciális verziók, például a sportváltozatok, a kupés kialakításúak, vagy éppenséggel a hosszított tengelytávval szereltek. A SUV-őrületből profitál a Volkswagen Tiguan már 14 éve: kellően korán szállt be a márka a közepes méretű SUV-ok piacára, ahol kihasználhatták a Golf és a Touareg által kitaposott stabil vásárlói célcsoport nyújtotta előnyöket. Mindez olyan jól sikerült, hogy a 2007-es piacra lépése óta eddig több mint 6 millió kelt el a városi terepjáróból. A fent említett speciális verziókkal aztán még egy, sőt, már kettő bőrt is lehúztak a pénzfának számító Tiguanról: 2017-ben jött az Allspace, nemrég pedig a sportos R.
Hirdetés
A tavaly őszi Tiguan modellfrissítés után nem meglepő, hogy megújul a nagyobb Allspace. Touareg méreteket persze nem ér el, de hosszított tengelytávjával így is bőséges helykínálattal szolgál, főleg hogy a "kicsi" Tiguan sem nevezhető igazából kicsinek. A modellfrissítés előtt bevezetett Allspace első és hátsó tengelye közti távolság 22 centiméterrel nagyobb, vélhetően ez a ráncfelvarrást követően sem fog nagyot változni. 22 centiméter viszont így is elég sok, olyannyira, hogy egy harmadik üléssor is elfér a kocsiban, ezáltal a hétüléses autók állami támogatására is jogosult. A hét ülés viszont csak opció, enélkül is kérhető az Allspace, ilyenkor a csomagtér és a hátsó lábtér növekszik jelentősen. A csomagtartóba lehajtott ülésekkel például 1920 liternyi szállítmány is befér. A modellfrissítésnek köszönhetően pedig az alap Tiguan újdonságait is megkapja a nagytestvér, lesz digitális műszeregység, új infotainment rendszer és módosított stílus. Főleg elöl lehet majd észrevenni a különbséget kívülről, hátul nagyítóval kell majd keresni a változásokat, az ízelítő képen sem látszik túl sok. Mindezekkel együtt továbbra is sikerek elé néz a hosszított Tiguan, bevezetése óta már másfél millió kelt el belőle, nagyjából az értékesített Tiguanok fele Allspace. Azaz csak nálunk Allspace, Amerikában LWB-nek (long wheelbase, hosszú tengelytáv) hívják, ezeket Mexikóban gyártják - a Kínában gyártott verziót pedig szimplán csak L-nek. Május 12-én debütál a friss Tiguan nagyobbik kivitele, a nyáron már rendelhető is lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?